Hallo allemaal! Ik ben blij om met jullie te delen wat een bijzonder jaar 2022 is geweest. Twee belangrijke gebeurtenissen hebben dit jaar gedefinieerd: de definitieve release van Obsidian 1.0 op 13 oktober en het publiek beschikbaar komen van ChatGPT op 30 november. Beide mijlpalen hebben en gaan een enorme impact hebben op de manier waarop we technologie gebruiken en zullen de komende jaren nog veel meer veranderingen teweegbrengen.

Ontwikkeling Conciglio PKM

Terugkijkend op 2022, realiseer ik me dat ik dit jaar vooral bezig ben geweest met de ontwikkeling van Conciglio PKM, een persoonlijke kennisbeheersysteem, wat gebruik maakt van een extern tweede brein. Hierdoor heb ik minder tijd gehad om blogs te schrijven, maar ik ben ervan overtuigd dat de tijd die ik heb geïnvesteerd in de ontwikkeling van Conciglio PKM zijn vruchten zal afwerpen in de naaste toekomst. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die deze nieuwe methodiek en technologieën bieden en kijk ernaar uit om mijn ervaringen en inzichten met jullie te gaan delen.

Om de impact van de gebeurtenissen in 2022 beter te begrijpen, wil ik een vergelijking maken met 1994, het jaar waarin het internet publiek domein werd. Net zoals het internet destijds een revolutie teweegbracht in de manier waarop we communiceren en informatie delen, zullen Obsidian en ChatGPT de manier waarop we kennis ontwikkelen en beheren drastisch veranderen.

Een tweede brein

Obsidian 1.0 heeft zichzelf gevestigd als een krachtig extern brein voor het beheren van persoonlijke kennis en het leggen van verbanden tussen ideeën. Het stelt gebruikers in staat om hun gedachten en inzichten op een gestructureerde en intuïtieve manier vast te leggen, waardoor ze beter in staat zijn om complexe concepten te begrijpen, nieuwe ideeën te genereren of oplossingen voor problemen te bedenken. Ik heb gemerkt dat het werken met een tweede brein mijn denkproces heel erg heeft verrijkt en me in staat heeft gesteld om mijn kennis op een veel effectievere manier te organiseren en te gebruiken.

ChatGPT, aan de andere kant, heeft de manier waarop we communiceren en informatie verkrijgen getransformeerd. Deze geavanceerde taalmodellen stellen ons in staat om op een natuurlijke en menselijke manier met machines te communiceren, waardoor we toegang krijgen tot een schat aan kennis en inzichten die voorheen moeilijk te verkrijgen waren. Ik ben ervan overtuigd dat ChatGPT een revolutie zal ontketenen in de manier waarop we leren, werken en met elkaar omgaan.

De toekomst

De ontwikkelingen in de komende jaren zullen veel sneller gaan dan we ons nu kunnen voorstellen. Net zoals het internet in de jaren ’90 exponentieel groeide en de wereld voorgoed veranderde, zullen Obsidian en ChatGPT een vergelijkbare impact hebben op onze samenleving en de manier waarop we met kennis omgaan. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, waarin technologieën zoals kunstmatige intelligentie en persoonlijke kennisbeheersystemen steeds meer verweven zullen raken met ons dagelijks leven.

Als enthousiaste technologie- en kennisliefhebber ben ik blij om deel uit te mogen maken van deze spannende tijden. Ik ben vastbesloten om mijn ervaringen met Obsidian, ChatGPT en Conciglio PKM te delen, zodat we samen kunnen leren en groeien in dit nieuwe tijdperk van snelle technologische vooruitgang.

In de komende maanden zal ik meer blogs publiceren waarin ik mijn ervaringen en inzichten deel over het werken met deze baanbrekende technologieën. Ik hoop dat mijn verhalen en inzichten jullie zullen inspireren om ook de mogelijkheden van Conciglio PKM, Obsidian, ChatGPT of nieuwe AI te verkennen. Samen kunnen we de grenzen van onze kennis verleggen en nieuwe manieren ontdekken om effectiever en efficiënter te leren en te werken.

Houd mijn website in de gaten voor toekomstige updates en aarzel niet om contact met me op te nemen als je vragen of opmerkingen over Conciglio PKM of aanverwante zaken zoals werkbeheer hebt.